Corn Ribs

Tiktok-hittet er ikke bare hype. Det er sygt lækkert.

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS8% af daglig mad-relateret maxudledning

Tiktok-hittet er ikke bare hype. Det er sygt lækkert.

Det er svært at spore den egentlige ophavsperson til denne opskrift men det tidligste eksempel vi har kunnet finde kommer fra den kendte David Chang restaurant Momofuku Ssam Bar i New York der har serveret en lignenede ret tilbage i 2017

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Majs
2 tsk.Røget paprika
0.5 tsk.Salt
1 tsk.Chilipulver
1 stk.Hvidløgsfed
0.5 stk.Citron
0.5 dl.Vegetabilsk olie
Del ingrediensliste

Skær majsene

Forvarm ovnen til 225 grader.

Pil bladene af majsen og skær enderne af, så majsen kan stå lodret. Flæk majsen på midten ved at føre kniven midt igennem kolben – det kræver lidt kræfter og er nemmere med en skarp kniv. Læg majsstykkerne på skæresiden og flæk dem en gang mere, så du har 4 både.

Spicy chili rub

Riv hvidløget på den fine side af et rivejern og kom det i en skål sammen med resten af ingredienserne til chilirubben.

Bag majsene

Dæk en bageplade med bagepapir og spred majsstykkerne ud. Pensl stykkerne med halvdelen af chilirubben og bag dem i ca. 15 min., indtil de får godt med farve. Vend majsen undervejs, så den får farve på begge sider. Lige før servering, vendes majsen i den resterende chilirub og drysses evt. med ekstra chilipulver.

Spis f.eks majsene med denne magiske aqua faba aioli.