Dybstegte vietnamesiske forårsruller
Disse sprøde forårsruller laves af den samme dej som du bruger til friske forårsruller.
Disse sprøde forårsruller laves af den samme dej som du bruger til friske forårsruller.
Mængde | Ingrediens |
---|---|
50 gr. | Risnudler |
1 stk. | Gulerod |
200 gr. | portobellosvampe |
200 gr. | spidskål *eller anden kål |
1 stk. | Løg |
2 stk. | Hvidløgsfed |
1 spsk. | Ingefær |
4 tsk. | Majsstivelse |
1 spsk. | Vand |
5 dl. | Fritureolie |
16 gr. | Rispapir |
1 stk. | Salathoved |
10 stk. | Thaibasilikumstilke *eller anden krydderurt |
10 spsk. | Sød chili sauce *https://planetariskkogebog.dk/opskrift/nam-chim-kai-sweet-chili-sauce/ |
Kog nudlerne (og forbered chilisovsen)
Hvis du vil have hjemmelavet Nam chim kai – sweet chili sauce til, så start med at lave den, som på opskriften her.
Kog nudlerne i ca. 30 sekunder og sigt dem efterfølgende for vand. Når de er kølet lidt af hakkes nudlerne groft.
Forbered grøntsagerne
Riv guleroden, svampene, spidskålen og løget på den grove side af et rivejern. Riv hvidløget og ingefæren på den fine side.
Undervejs som grøntsagerne bliver hakket, kommes de i en pande med lidt olie i. Steg grøntsagerne ved middel varme, så de kan tabe lidt væske. De behøver ikke tage farve.
Bland majsstivelsen med vandet i en seperat skål og hæld det i grøntsagerne sammen med soyaen. Rør det godt rundt og kom det på køl i en halv times tid.
Kom olien i en høj pande og varm op ved middelhøj varme, indtil den bliver ca. 170 grader varm. Hvis olien bobler omkring en tændstik, når man stikker den i olien, er den varm nok. Hvis olien ryger er den for varm.
Fold rullerne
Rispapiret blødgøres ved at kommes i koldt vand i ca. 5 sekunder. Tag papiret op af vandet og læg det ud på køkkenbordet.
Placér en god spiseskefuld af fyldet på papiret – i midten på bunden af papiret tættest på en selv. Fold den nederste del af papiret henover fyldet, fold dernæst siderne ligeledes over fyldet og rul papiret fra bunden mod toppen.
Steg rullerne
Fritér ca. 3 forårsruller ad gangen, så man kan sørge for de ikke rammer hinanden og klistrer sammen. Dette gøres nemmest med spisepinde.
Lad dem fritere ca. 5 min., indtil de bliver let gyldne. Overføres efterfølgende til en tallerken.
2. fritering
Lige før servering kommes alle forårsrullerne i den varme olie igen, så de bliver helt sprøde og overføres til en tallerken med fedtsugende papir.
Servering
Servér forårsrullerne evt. med den søde chili sovs, salatblade og krydderurter.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.