Escalivada

Ud af asken

Tid

60 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS17% af daglig mad-relateret maxudledning

Ud af asken

Escalivada er en klassisk ret fra området omkring Pyrenæerne. Navnet kommer fra det Katalanske ord 'escalivar' som betyder at tilberede i aske. Det hentyder til den traditionelle tilberedning af grøntsagerne direkte i gløderne. Det forkullede skind fjernes og åbenbarer det nøgne, bløde grøntsagskød indenunder. Det er en voldsom nonchalant servering, hvor grøntsagerne bare ligger der. De skammer sig ikke. De er fuldstændig blotlagte.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Aubergine
3 stk.Løg
2 stk.Røde peberfrugter
1 stk.Hvidløgsfed
Del ingrediensliste

Bag grøntsagerne

Forvarm ovnen til 250 °C

Dæk en bradepande med bagepapir.

Prik huller i auberginen, så den ikke eksploderer under bagningen.

Kom løget, auberginen og peberfrugten med deres skræl på bagepladen, bag dem i ca. 45 minutter, og vend dem løbende, indtil de er helt møre og brankede. Løgene skal ofte have lidt kortere tid.

Lav marinaden

Riv hvidløget ned i en skål, dæk med olivenolie, og krydr med salt og peber.

Seervering

Pil skrællen af de bagte grøntsager, skær i grove skiver, overfør til et fad, og top med hvidløgsolien.

Server f.eks sammen med stracciatella, ansjoser, brød og en Hummus på hvide bønner.