Escalivada
Ud af asken
Ud af asken
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Aubergine |
3 stk. | Løg |
2 stk. | Røde peberfrugter |
1 stk. | Hvidløgsfed |
Bag grøntsagerne
Forvarm ovnen til 250 °C
Dæk en bradepande med bagepapir.
Prik huller i auberginen, så den ikke eksploderer under bagningen.
Kom løget, auberginen og peberfrugten med deres skræl på bagepladen, bag dem i ca. 45 minutter, og vend dem løbende, indtil de er helt møre og brankede. Løgene skal ofte have lidt kortere tid.
Lav marinaden
Riv hvidløget ned i en skål, dæk med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Seervering
Pil skrællen af de bagte grøntsager, skær i grove skiver, overfør til et fad, og top med hvidløgsolien.
Server f.eks sammen med stracciatella, ansjoser, brød og en Hummus på hvide bønner.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.
Dampede muslinger med kålskud, ærter og asparges
Palak paneer
© Planetarisk kogebog 2024