Grøn pesto på løgkarse og skvalderkål
Pesto er en fantastisk måde at få brugt nogle af havens eller parkens mange vilde urter.
Pesto er en fantastisk måde at få brugt nogle af havens eller parkens mange vilde urter.
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
100 gr. | Løgkarse *Ca. 1 håndfuld pr. person |
100 gr. | Skvalderkål *Ca. 1 håndfuld pr. person |
50 gr. | Parmesanost *Kan udskiftes med fx. vesterhavs- eller pecorinoost |
1 stk. | Hvidløgsfed |
1 dl. | Solsikkefrø |
3 dl. | Olivenolie |
Hvidløget
Skær hvidløget i mindre stykker og kom det i morteren med lidt salt og slå på det, indtil det bliver til en mos.
Urterne
Kom løgkarsen i morteren og slå videre, så det bliver til en pasta.
Kernerne
Kom solsikkefrøene i og slå på dem, så alle kernerne er knækket.
Osten
Riv osten i pestoen og rør det godt rundt med en ske.
Rør pestoen med olie
Rør efterfølgende olivenolie i lidt efter lidt. Pestoen skal være tyk, men stadig være tydeligt skilt.
Smages til med salt.
Servér
Servér pestoen med brød og grillet grønt for et enkelt sommer-måltid, eller brug den i en pasta som her.
Saucer og dyppelse der tømmer dit brødlager.