Jaew – Ristet rissauce

Nævn et stykke kød, det ikke ville klæde, med lidt jaew på toppen

► Afspil Video

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0 KG CO2 PR. PRS3% af daglig mad-relateret maxudledning

Nævn et stykke kød, det ikke ville klæde, med lidt jaew på toppen

Pas på - den er hot!

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Citrongræs
2 spsk.Fiskesauce
1 spsk.Lys thai soya
1 stk.Lime
1 spsk.Honning
*lys honning, akacie eller lys sirup
2 stk.Røde tørrede thaichilier
2 spsk.Jasminris
3 stk.Korianderkviste
Del ingrediensliste

Trin 1

Varm en pande op ved middelhøj varme. Hæld jasminrisen i og rist dem, indtil de er gyldne i overfladen.

Kom de ristede ris i en morter eller kaffekværn og blend, indtil det bliver en grov mel.

Trin 2

Skyl citrongræsset og korianderen, afdryp for vand og hak det fint sammen med chilien.

Kom chilien og citrongræsset i en morter og slå på det i ca. 1 min.

Trin 3

Kom det i en skål og bland med fiskesaucen, soyaen, honningen og limesaften (ca. 1 spsk. pr. person).

Trin 4

Kom de ristede ris og korianderfrøene i lige før servering. Spise den f.eks på saltbagt makrel.