Jaew – Ristet rissauce
Nævn et stykke kød, det ikke ville klæde, med lidt jaew på toppen
► Afspil VideoNævn et stykke kød, det ikke ville klæde, med lidt jaew på toppen
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
2 stk. | Citrongræs |
2 spsk. | Fiskesauce |
1 spsk. | Lys thai soya |
1 stk. | Lime |
1 spsk. | Honning *lys honning, akacie eller lys sirup |
2 stk. | Røde tørrede thaichilier |
2 spsk. | Jasminris |
3 stk. | Korianderkviste |
Trin 1
Varm en pande op ved middelhøj varme. Hæld jasminrisen i og rist dem, indtil de er gyldne i overfladen.
Kom de ristede ris i en morter eller kaffekværn og blend, indtil det bliver en grov mel.
Trin 2
Skyl citrongræsset og korianderen, afdryp for vand og hak det fint sammen med chilien.
Kom chilien og citrongræsset i en morter og slå på det i ca. 1 min.
Trin 3
Kom det i en skål og bland med fiskesaucen, soyaen, honningen og limesaften (ca. 1 spsk. pr. person).
Trin 4
Kom de ristede ris og korianderfrøene i lige før servering. Spise den f.eks på saltbagt makrel.
Saucer og dyppelse der tømmer dit brødlager.
Ufiltreret ramsløgsolie
Pulp-pesto
© Planetarisk kogebog 2024