Naanbrød

Der er ikke noget man hellere vil have i hånden ved et bord fuld af dip.

Tid

3 t.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS12% af daglig mad-relateret maxudledning

Der er ikke noget man hellere vil have i hånden ved et bord fuld af dip.

Vi har prøvet mange forskellige opskrifter på naan og naan-agtige brød, men denne er klart vores favorit. Selvom der går en del tid fra man starter til brødet er færdigt, er der meget lidt reel tilberedningstid.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
50 gr.Kærnemælk
225 gr.Vand
*Ved stuetemperatur
1 tsk.Sukker
0.5 tsk.Salt
0.5 spsk.Vegetabilsk olie
5 gr.Gær
400 gr.Hvedemel
4 stk.Hvidløgsfed
50 gr.Smør
5 stk.Korianderkviste
Del ingrediensliste

Bland dejen

Bland alle ingredienser, på nær hvedemelet, sammen i en skål.

Tilsæt hvedemelet, og rør det rustikt sammen, så der ikke er mel­ eller vandrester i skålen – der må gerne være klumper i.

Lad dejen stå tildækket i 20 minutter.

En proces kaldet autolyse, hvor melet får lov at opløse sig i dejen.

Sæt over til hævning

Ælt dejen i et par minutter, og lad den efterfølgende hæve i 1 time.

Ælt dejen i et par minutter igen.
Læg dejen ud på et oliesmurt bord.
Form 4 lige store kugler (per portion dej), og lad dem hæve overdækket i 30 minutter.

Toppingen

Riv hvidløget på den fine side af et rivejern, og kom det i en kasserolle sammen med smørret.

Varm kasserollen op ved middelhøj varme, og lad det stege under omrøring i ca. 3-­4 minutter, indtil den skarpe duft af hvidløg aftager lidt. Tag den af varmen, og krydr med salt.

Hak korianderen groft.

Som alternativ til denne topping, kan du bruge Ufiltreret ramsløgsolie.

Bag brødet

Læg en bagesten i ovnen, og indstil ovnen på grill ved maksi­mum temperatur. (Man kan også bage brødene på en brandvarm pande.)

Tag en kugle dej, og prik den fladere med fingerspidserne. Kast dejen mellem hænderne, indtil dejen får en ’dråbeform’

Læg den direkte på bagestenen, og lad den bage i 3 minutter,
indtil brødet har fået godt med farve og har fået store luftbu­ler.

Tag brødet ud, pensl med smørret, og drys korianderen henover (alternativt, hæld cirka 2 spsk af den ufiltrerede ramsløgsolie over brødet).

Gentag processen med de resterende dejkugler.

Servering