Naanbrød
Der er ikke noget man hellere vil have i hånden ved et bord fuld af dip.
Der er ikke noget man hellere vil have i hånden ved et bord fuld af dip.
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
50 gr. | Kærnemælk |
225 gr. | Vand *Ved stuetemperatur |
1 tsk. | Sukker |
0.5 tsk. | Salt |
0.5 spsk. | Vegetabilsk olie |
5 gr. | Gær |
400 gr. | Hvedemel |
4 stk. | Hvidløgsfed |
50 gr. | Smør |
5 stk. | Korianderkviste |
Bland dejen
Bland alle ingredienser, på nær hvedemelet, sammen i en skål.
Tilsæt hvedemelet, og rør det rustikt sammen, så der ikke er mel eller vandrester i skålen – der må gerne være klumper i.
Lad dejen stå tildækket i 20 minutter.
Sæt over til hævning
Ælt dejen i et par minutter, og lad den efterfølgende hæve i 1 time.
Ælt dejen i et par minutter igen.
Læg dejen ud på et oliesmurt bord.
Form 4 lige store kugler (per portion dej), og lad dem hæve overdækket i 30 minutter.
Toppingen
Riv hvidløget på den fine side af et rivejern, og kom det i en kasserolle sammen med smørret.
Varm kasserollen op ved middelhøj varme, og lad det stege under omrøring i ca. 3-4 minutter, indtil den skarpe duft af hvidløg aftager lidt. Tag den af varmen, og krydr med salt.
Hak korianderen groft.
Som alternativ til denne topping, kan du bruge Ufiltreret ramsløgsolie.
Bag brødet
Læg en bagesten i ovnen, og indstil ovnen på grill ved maksimum temperatur. (Man kan også bage brødene på en brandvarm pande.)
Tag en kugle dej, og prik den fladere med fingerspidserne. Kast dejen mellem hænderne, indtil dejen får en ’dråbeform’
Læg den direkte på bagestenen, og lad den bage i 3 minutter,
indtil brødet har fået godt med farve og har fået store luftbuler.
Tag brødet ud, pensl med smørret, og drys korianderen henover (alternativt, hæld cirka 2 spsk af den ufiltrerede ramsløgsolie over brødet).
Gentag processen med de resterende dejkugler.
Servering
Spis f.eks naanbrødet til denne ‘næsten vegetariske’ butter chicken
Her finder du retter fra alle de mangfoldige køkkener på det asiatiske kontinent. Ingredienslisterne vil typisk være fyldt med ris, ingefær, sesam, chili, soya og tofu og du kan godt regne med at skulle dampe og fritere en hel del.