Okonomiyaki (stegt i vaffeljern)
En slags japansk madpandekage.
En slags japansk madpandekage.
Mængde | Ingrediens |
---|---|
2 stk. | Nori tangplader |
5 stk. | Æg |
150 gr. | Hvedemel |
1 gr. | Bagepulver |
2 tsk. | Salt *Groft |
500 gr. | spidskål *Eller savoy- og hvidkål |
1 håndfuld | Bonitoflager *katsoboushi |
4 stk. | Forårsløg |
2 dl. | Mayonnaise |
4 spsk. | Hoisinsauce |
Forbered dejen
Hak halvdelen af tangen groft med en brødkniv og overfør til en stor skål.
Knæk æggene i skålen, og tilsæt mel, bagepulver og salt. 3 Blend det til en homogen masse med en stavblender.
Varm et vaffeljern eller en pande op ved høj varme.
Hak kålen i tynde strimler, og kom den i æggemassen.
Steg vaflerne
Steg en stor skefuld af æggemassen i et godt skvæt olie i ca. 3-4 minutter, indtil okonomiyakien har fået godt med farve på overfladen.
Forbered toppingen
Hak resten af noritangen og forårsløget så fint som muligt.
Anretning
Anret mayonnaise, hoisinsauce, forårsløg, katsoboushi og noritangen hen over vaflerne.
Spise dem for sig selv eller med kogte ris og denne Sichuan knust agurkebrud
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.