Ramsløgsmayonnaise

Ramsløgsmayo har en delikat skarp smag og en superflot skriggrøn farve.

► Afspil Video

Tid

10 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS17% af daglig mad-relateret maxudledning

Ramsløgsmayo har en delikat skarp smag og en superflot skriggrøn farve.

Skulle mayonnaisen gå hen og skille, kan den sagtens reddes. Ved at bruge en ny æggeblomme og tilsætte den skilte masse lidt efter lidt under omrøring vil det hele tykne igen. Opskriften giver cirka en halv liter mayo.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
3 stk.Æggeblommer
*Pasteuriserede eller fra hele æg.
2 dl.Vegetabilsk olie
1 dl.Ramsløgsolie
*planetariskkogebog.dk/opskrift/ramsloegsolie
.5 tsk.Salt
2 spsk.Æbleeddike
Del ingrediensliste

Trin 1

Kom æggeblommerne i en blender sammen med eddiken og saltet.

Man kan også sagtens piske det med et piskeris, håndmixer eller en røremaskine. Processen er den samme.

Trin 2

Kør blenderen ved lav hastighed og tilsæt olien lidt ad gangen, indtil massen begynder at blive cremet.

Trin 3

Skru op for hastigheden og tilsæt ramsløgsolien i mere generøse mængder.

Trin 4

Tilsæt olien, indtil massen bliver helt tyk.

Jo mere olie man tilsætter, des tykkere bliver mayonnaisen.