“Skrælle” -suppe

Den her magiske suppe er lavet på alt det du plejer at smide direkte i biospanden

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS28% af daglig mad-relateret maxudledning

Den her magiske suppe er lavet på alt det du plejer at smide direkte i biospanden

Ifølge FN ryger en tredjedel af den mad, som produceres til mennesker direkte i skraldespanden. Det betyder blandt andet at lige under 10% af de drivhusgasser der skaber global opvarmning stammer fra mad som aldrig bliver spist. Dertil kommer at vi smider rigtig meget af råvarerne direkte i skraldespanden fordi vi ikke betragter det som spiseligt.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 l.Grøntsagsskræller
*Skræller, skalder, toppe, blade mm (alt hvad du normalt sorterer fra)
1 l.Grønne toppe
*F.eks gulerodstoppe, selleritoppe, radisse-toppe
4 spsk.Soyasauce
*Ca.
3 dl.Vegetabilsk olie
400 gr.Ægnudler
*Eller ravioli
Del ingrediensliste

Blend skrællerne

Kom alle skrællerne op i en blender og dæk med vand. Gem grønne toppe på f.eks gulerødder, selleri, radiser mm, til olien. Blend skrællerne, så det bliver bliver til en form for pulp.

Hvis der er mange skræller, skal det gøres over flere omgange.

Kog suppen

Sigt væden ned i en gryde, kassér pulpen og få det op at koge. Lad suppen simre i 10 minutter. Sluk for gryden og fjern eventuelle urenheder på overfladen af suppen.

Smages til med soyaen inden servering.

Lav den grønne olie

Kom bladene, toppene mm. i en blender og tilsæt olien. Blend  i 6 min. ved maksimal hastighed. Kom massen i en netsigte, en ren klud eller et klæde og lad olien sive igennem. Efter at have stået lidt, vil overskydende vand bundfælde. For at få den rene olie, kan man med fordel overføre olien til en ny skål med en alm.- eller en grydeske.

Du kan bruge næsten alle grønne grøntsagstoppe.

Anretning

Lige før servering koges nudlerne eller raviolierne i 1 min. i saltet vand. Fordel dem i skåle eller dybe tallerkener og hæld suppen over. Overhæld til sidst med den grønne olie.

Upgrade: kom et spejlæg eller et Soyasyltet æg i skålen sammen med nudlerne og suppen.