“Skrælle” -suppe
Den her magiske suppe er lavet på alt det du plejer at smide direkte i biospanden

Den her magiske suppe er lavet på alt det du plejer at smide direkte i biospanden
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 l. | Grøntsagsskræller *Skræller, skalder, toppe, blade mm (alt hvad du normalt sorterer fra) |
1 l. | Grønne toppe *F.eks gulerodstoppe, selleritoppe, radisse-toppe |
4 spsk. | Soyasauce *Ca. |
3 dl. | Vegetabilsk olie |
400 gr. | Ægnudler *Eller ravioli |

Blend skrællerne
Kom alle skrællerne op i en blender og dæk med vand. Gem grønne toppe på f.eks gulerødder, selleri, radiser mm, til olien. Blend skrællerne, så det bliver bliver til en form for pulp.
Kog suppen
Sigt væden ned i en gryde, kassér pulpen og få det op at koge. Lad suppen simre i 10 minutter. Sluk for gryden og fjern eventuelle urenheder på overfladen af suppen.
Smages til med soyaen inden servering.

Lav den grønne olie
Kom bladene, toppene mm. i en blender og tilsæt olien. Blend i 6 min. ved maksimal hastighed. Kom massen i en netsigte, en ren klud eller et klæde og lad olien sive igennem. Efter at have stået lidt, vil overskydende vand bundfælde. For at få den rene olie, kan man med fordel overføre olien til en ny skål med en alm.- eller en grydeske.

Anretning
Lige før servering koges nudlerne eller raviolierne i 1 min. i saltet vand. Fordel dem i skåle eller dybe tallerkener og hæld suppen over. Overhæld til sidst med den grønne olie.
Upgrade: kom et spejlæg eller et Soyasyltet æg i skålen sammen med nudlerne og suppen.
Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.

Aubergine Donburi
