Snobrød

En enkel allround opskrift på snobrødsdej der er klar på under 2 timer

Tid

120 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS7% af daglig mad-relateret maxudledning

En enkel allround opskrift på snobrødsdej der er klar på under 2 timer

Denne opskrift på snobrødsdej giver en smagfuld, sej dej, med en god krumme, uden du behøver sætte den over dagen i forvejen eller bruge specielt lang tid på at ælte. Vi har beregnet 2 snobrød pr prs.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
50 gr.Kærnemælk
5 gr.Gær
500 gr.Hvedemel
*fintsigtet
225 gr.Vand
*stuetemperatur
1 tsk.Sukker
1 tsk.Salt
0.5 spsk.Vegetabilsk olie
Del ingrediensliste

Rør ingredienserne sammen

Find først en håndfuld gode snobrødspinde og skræl dem for bark i enderne.

Bland alle ingredienserne til dejen, på nær hvedemelet, sammen i en skål.

Tilsæt melet

Tilsæt hvedemelet og rør det rustikt sammen, så der ikke er mel- eller vandrester i skålen – der må gerne være klumper i.

Lad dejen stå tildækket

Lad dejen stå tildækket i 20 minutter.

Ælt og lad dejen hæve

Ælt dejen et par minutter og lad den efterfølgende hæve i 1 time.

Gentag (og lav bålet)

Det er vigtigt at bålet har gode glæder og ikke for mange flammer. Det kan derfor være en god idé at starte bålet en time før du skal grille snobrødene.

Ælt dejen et par minutter igen og lad den efterfølgende efterhæve i 30 minutter.

Kom dejen på pindene

Kom en håndfuld dej på pindene og form et tyndt jævnt lag.

Bag snobrødene