Vegetarisk Kejserhat Tonkatsu Sandwich

En klassisk 'tonkatsu sando' med kejserhatte i stedet for kød, fordi, ja ... planeten.

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS19% af daglig mad-relateret maxudledning

En klassisk 'tonkatsu sando' med kejserhatte i stedet for kød, fordi, ja ... planeten.

Tonkatsu er traditionelt en japansk ret hvor svinekød paneres, friteres og serveres med fintstrimlet hvidkål. Det er en absurd tilfredsstillende ret som også fungerer godt i en sandwich. Vi har lavet den med kejserhatte i stedet for svinekød, fordi, ja ... planeten.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 dl.Mayonnaise
2 spsk.Soyasauce
0.5 spsk.Balsamico
0.25 gr.Løg
4 cm.Peberrod
8 stk.Skiver toastbrød
2 stk.Kejserhatte
*eller pindsvi­ nepigsvamp, portobello eller en svovlporresvamp
2 dl.Panko
*Eller rasp
1 dl.Hvedemel
2 stk.Æg
5 dl.Fritureolie
Del ingrediensliste

Dressingen

Riv løget og peberroden på den fine side af et rivejern, og bland sammen med sojaen, balsamicoen og mayonnaisen.

Til sandwichen

Rist brødskiverne på begge sider på en varm pande med et godt skvæt olie, indtil de får godt med farve på begge sider.
Hak kålen i så fine strimler som muligt. Kan evt. gøres med et man­dolinjern.

Svampene

Skær svampene i ca. 2 cm tykke skiver på den lange led, og krydr dem med salt på begge sider.

Forbered 3 dybe tallerkener med hver især panko, hvedemel + paprika og en sidste med piskede æggeblommer.

Vend først svampene i hvedemel, så æggeblommer og til sidst pankoen.

Kom olien i en kasserolle, og varm op til ca. 160 °C. Olien skal boble moderat, når man kommer kommer dem i.
Steg svampene i ca. 5-­7 minutter, indtil pankoen har fået en flot gylden overflade.

Overfør til en tallerken med fedtsugende papir, og krydr med salt og peber.

Smør brødskiverne med dressingen på begge sider, og byg din sandwich op med svampene og kålen imellem skiverne.