Vegetarisk Kejserhat Tonkatsu Sandwich
En klassisk 'tonkatsu sando' med kejserhatte i stedet for kød, fordi, ja ... planeten.

En klassisk 'tonkatsu sando' med kejserhatte i stedet for kød, fordi, ja ... planeten.
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 dl. | Mayonnaise |
2 spsk. | Soyasauce |
0.5 spsk. | Balsamico |
0.25 gr. | Løg |
4 cm. | Peberrod |
8 stk. | Skiver toastbrød |
2 stk. | Kejserhatte *eller pindsvi nepigsvamp, portobello eller en svovlporresvamp |
2 dl. | Panko *Eller rasp |
1 dl. | Hvedemel |
2 stk. | Æg |
5 dl. | Fritureolie |
Dressingen
Riv løget og peberroden på den fine side af et rivejern, og bland sammen med sojaen, balsamicoen og mayonnaisen.
Til sandwichen
Rist brødskiverne på begge sider på en varm pande med et godt skvæt olie, indtil de får godt med farve på begge sider.
Hak kålen i så fine strimler som muligt. Kan evt. gøres med et mandolinjern.
Svampene
Skær svampene i ca. 2 cm tykke skiver på den lange led, og krydr dem med salt på begge sider.
Forbered 3 dybe tallerkener med hver især panko, hvedemel + paprika og en sidste med piskede æggeblommer.
Vend først svampene i hvedemel, så æggeblommer og til sidst pankoen.
Kom olien i en kasserolle, og varm op til ca. 160 °C. Olien skal boble moderat, når man kommer kommer dem i.
Steg svampene i ca. 5-7 minutter, indtil pankoen har fået en flot gylden overflade.
Overfør til en tallerken med fedtsugende papir, og krydr med salt og peber.
Smør brødskiverne med dressingen på begge sider, og byg din sandwich op med svampene og kålen imellem skiverne.

Her finder du retter fra alle de mangfoldige køkkener på det asiatiske kontinent. Ingredienslisterne vil typisk være fyldt med ris, ingefær, sesam, chili, soya og tofu og du kan godt regne med at skulle dampe og fritere en hel del.

Gan Bian Si Ji Dou – Dry fried grønne bønner
