Bitre salater på supernem mandelcreme

De bitre salater er særligt smukke, og i den rigtige sammenhæng, eksploderer de af velsmag.

Tid

15 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS13% af daglig mad-relateret maxudledning

De bitre salater er særligt smukke, og i den rigtige sammenhæng, eksploderer de af velsmag.

Bitre salater kan være svære at arbejde med. Men en god tommelfingerregel er at komplimentere deres bitterhed med fedme og sødme. To egenskaber som mandler har rigeligt af. Mandelcremen i opskriften her er tilmed lidt et stykke magi. Den indeholder nemlig ikke andet end mandler og vand. Men når det blendes sammen, skabes en tyk, luftig creme som er en dejlig lille hovedepude til vores bitre salater.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
200 gr.Mandler
*smuttede
2 dl.Vand
1 stk.Citron
*Saften herfra
1 stk.Radicchio salathoved
*Eller anden bitter salat
4 tsk.Syltede sennepsfrø
*Kan udelades
Del ingrediensliste

Mandelcremen

Kom alle ingredienserne i blenderen, og kør ved høj hastighed i ca. 5 minutter, indtil det får en cremet luftig konsistens.

Smages til med salt og hældes ud på et stort fladt fad.

Salaten

Pil bladene fra stokken på salaten og skyl dem grundigt. Tør bladene.

Vend dem rundt med et godt skvæt olivenolie og evt. syltede sennepsfrø. 

Smag til med salt og peber, og anret hen over mandelcremen.