Gan Bian Si Ji Dou – Dry fried grønne bønner

Mere røg i køkkenet

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS22% af daglig mad-relateret maxudledning

Mere røg i køkkenet

Tørstegning er en teknik, hvor man bruger en smule eller slet ingen fedtstof til stegning ved høj varme, indtil det begynder at ryge. I det her tilfælde opnår man på den måde den brændte og røgede smag, men bevarer bønnernes sprøde friskhed. Forbered dig på masser røg i køkkenet og måske en hylende brandalarm. Vores fortolkning af opskriften er ikke autentisk men inspireret af den originale kinesiske opskrift.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
10 stk.Hele tørrede chilier
*Kinesiske facing heaven chilier er ikke så stærke. Kan man kun finde meget stærke chili, kan man skrue ned for mængden
1 spsk.Tørrede rejer
*Kan udelades
3 stk.Hvidløgsfed
1 spsk.Ingefær
2 stk.Forårsløg
0.5 spsk.Sichuan peber
*Kun skallerne - ikke kornene
400 gr.Grønne bønner
*Eller flade bønner
0.5 dl.Vegetabilsk olie
0.5 tsk.Sesamolie
0.5 spsk.Salt
*Groft salt
100 gr.Hakket svinekød
*Med højt fedtindhold
1 spsk.Sennep
0.25 dl.Riseddike
1 spsk.Soyasauce
Del ingrediensliste

Forbered krydderierne

Klip chilierne i mundrette stykker.

Hak tørrede rejer, hvidløg og ingefær fint. Hak forårsløget i tynde strimler.

Steg bønnerne

Nip top og bund af bønnerne, og træk den trævlede del af bøn­ nen af, hvis bønnerne er store. Ved at tørre bønnerne for vand, vil de sprutte mindre under stegning.

Varm en wok eller gryde op ved høj varme.
Hæld olierne i, og vend det godt rundt i gryden. Det vil ryge meget, hvilket er meningen.
Kom halvdelen af saltet i gryden, og tilsæt bønnerne.
Steg bønnerne under jævnlig omrøring i ca. 5-­6 minutter, indtil de begynder at rynke og få en sortnistret overflade.

Overfør bønnerne til et fad, og gem til senere.

Steg kødet

Varm wokken op ved middel varme. Steg kødet i lidt olie under omrøring i ca. 5 minutter, så fedtet fra kødet smelter, og kødet får lidt farve.

Tilsæt sichuan­peberkorn, hvidløg, ingefær, chili, rejer og ya cai, og steg yderligere i ca. 30 sekunder under omrøring.

Kom sukker, eddike, soja og salt i, og lad det opløse sig.
Kom bønnerne og forårsløget i, rør rundt i 30 sekunder, smag til med salt, og server straks.

Servering