Gan Bian Si Ji Dou – Dry fried grønne bønner
Mere røg i køkkenet
Mere røg i køkkenet
Mængde | Ingrediens |
---|---|
10 stk. | Hele tørrede chilier *Kinesiske facing heaven chilier er ikke så stærke. Kan man kun finde meget stærke chili, kan man skrue ned for mængden |
1 spsk. | Tørrede rejer *Kan udelades |
3 stk. | Hvidløgsfed |
1 spsk. | Ingefær |
2 stk. | Forårsløg |
0.5 spsk. | Sichuan peber *Kun skallerne - ikke kornene |
400 gr. | Grønne bønner *Eller flade bønner |
0.5 dl. | Vegetabilsk olie |
0.5 tsk. | Sesamolie |
0.5 spsk. | Salt *Groft salt |
100 gr. | Hakket svinekød *Med højt fedtindhold |
1 spsk. | Sennep |
0.25 dl. | Riseddike |
1 spsk. | Soyasauce |
Forbered krydderierne
Klip chilierne i mundrette stykker.
Hak tørrede rejer, hvidløg og ingefær fint. Hak forårsløget i tynde strimler.
Steg bønnerne
Nip top og bund af bønnerne, og træk den trævlede del af bøn nen af, hvis bønnerne er store. Ved at tørre bønnerne for vand, vil de sprutte mindre under stegning.
Varm en wok eller gryde op ved høj varme.
Hæld olierne i, og vend det godt rundt i gryden. Det vil ryge meget, hvilket er meningen.
Kom halvdelen af saltet i gryden, og tilsæt bønnerne.
Steg bønnerne under jævnlig omrøring i ca. 5-6 minutter, indtil de begynder at rynke og få en sortnistret overflade.
Overfør bønnerne til et fad, og gem til senere.
Steg kødet
Varm wokken op ved middel varme. Steg kødet i lidt olie under omrøring i ca. 5 minutter, så fedtet fra kødet smelter, og kødet får lidt farve.
Tilsæt sichuanpeberkorn, hvidløg, ingefær, chili, rejer og ya cai, og steg yderligere i ca. 30 sekunder under omrøring.
Kom sukker, eddike, soja og salt i, og lad det opløse sig.
Kom bønnerne og forårsløget i, rør rundt i 30 sekunder, smag til med salt, og server straks.
Servering
Server retten med kogte ris og evt. en salat med Sichuan knust agurkebrud.
Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.