Grillet Hokkaidosalat
Græskar bliver sødt og blødt som en baby når du bager det længe nok
Græskar bliver sødt og blødt som en baby når du bager det længe nok
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 stk. | Hokkaido græskar |
1 dl. | Vegetabilsk olie |
20 stk. | Hasselnødder |
1 stk. | Citron |
4 stk. | Håndfulde rucolla |
1 spsk. | Æbleeddike |
1 spsk. | Olivenolie |
60 gr. | Gedefriskost |
Trin 1
Varm grillkul op eller sæt din ovn til 225 grader.
Trin 2
Halver græskaret og tøm det for kernehus med en ske.
Trin 3
Skær det ud i otte både og fordel den smagsløse vegetabilske olie ud på dem.
Trin 4
Grill græskaren over høj varme. Græskaren må gerne blive lidt sort på overfladen. Bitterheden står godt i mod den søde græskarsmag.
Hvis du bruger ovn, skal græskaren bages i ca. 30 min med bagepapir under.
Trin 5
Hvis du bruger friske hasselnødder er de lækrest som de er. Bruger man tørrede nødder, kan man med fordel riste dem lidt på en tør pande, hvorefter man kan knuse dem mellem fingrene.
Trin 6
Græskaren er færdig, når man kan “modellere” kødet med sine fingre.
Tag græskaren af varmen og vend det i salt og citronsaft.
Trin 7
Smør gedefriskosten ud i bunden af et fad og kom græskaren henover. Vend rucolaen i olivenolie, eddike, salt og peber og kom det henover græskaren og drys med nødder.
Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.