Harissa
Pas på. Den er hot!
Pas på. Den er hot!
Mængde | Ingrediens |
---|---|
4 stk. | Røde peberfrugter |
2 stk. | Hele tørrede chilier *Kan erstattes med tørrede chiliflager |
0.5 tsk. | Kommen |
1 tsk. | Korianderfrø, hele |
1 dl. | Olivenolie |
Peberfrugterne
Forvarm en grill eller en ovn ved maksimum temperatur på varmluft med ovenvarme.
Skyl peberfrugterne, læg dem på grillen eller et ildfast fad og bag dem i ca. 15-20 minutter, indtil de har fået en branket overflade og er helt møre.
Når peberfrugterne har kølet lidt ned, fjernes kernehuset. Skær kødet i mindre stykker.
Chilierne
Kom de tørrede chilier i kogende vand, og lad dem udbløde i 5 minutter. Dræn vandet fra, fjern stilkene og skær kødet i mindre stykker.
Krydderierne
Kom de tørrede krydderier på en tør pande ved middellav varme og rist dem i ca. 4-5 minutter under omrøring, indtil de begynder at dufte kraftigt.
Tag dem af varmen og overfør til en stor morter.
Cremen
Mort de tørrede krydderier til pulver, kom efterfølgende peberfrugten, og chilien i og mort det hele til en grov mos.
Hæld olien i, rør det godt rundt og smag til med salt og peber.
Servering
Spis f.eks harissan sammen med courgettesalat, grydestegt blomkål og masser godt brød.
Saucer og dyppelse der tømmer dit brødlager.