Harissa

Pas på. Den er hot!

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.3 KG CO2 PR. PRS22% af daglig mad-relateret maxudledning

Pas på. Den er hot!

Opbevar harissaen i et rent patentglas, dækket med olie, så holder den sig mindst en uge på køl. Perfekt til at pifte nem hverdagsmad op.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
4 stk.Røde peberfrugter
2 stk.Hele tørrede chilier
*Kan erstattes med tørrede chiliflager
0.5 tsk.Kommen
1 tsk.Korianderfrø, hele
1 dl.Olivenolie
Del ingrediensliste

Peberfrugterne

Forvarm en grill eller en ovn ved maksimum temperatur på varmluft med ovenvarme.

Skyl peberfrugterne, læg dem på grillen eller et ildfast fad og bag dem i ca. 15-20 minutter, indtil de har fået en branket overflade og er helt møre.

Når peberfrugterne har kølet lidt ned, fjernes kernehuset. Skær kødet i mindre stykker.

Chilierne

Kom de tørrede chilier i kogende vand, og lad dem udbløde i 5 minutter. Dræn vandet fra, fjern stilkene og skær kødet i mindre stykker.

Krydderierne

Kom de tørrede krydderier på en tør pande ved middellav varme og rist dem i ca. 4-5 minutter under omrøring, indtil de begynder at dufte kraftigt.

Tag dem af varmen og overfør til en stor morter.

Man kan også sagtens bruge en blender til at lave sovsen.

Cremen

Mort de tørrede krydderier til pulver, kom efterfølgende peberfrugten, og chilien i og mort det hele til en grov mos.
Hæld olien i, rør det godt rundt og smag til med salt og peber.

Hvis man ønsker mere fart på krydringen, kan man med fordel tilsætte hvidløg, spidskommen og røget paprika.

Servering