Nudelsalat med glaserede svampe
En ret enkel salat der både kan være en side og en let ret i sig selv
► Afspil VideoEn ret enkel salat der både kan være en side og en let ret i sig selv
Mængde | Ingrediens |
---|---|
0.25 stk. | Agurk |
0.25 dl. | Riseddike *Eller anden hvid eddike |
2 spsk. | Sukker |
0.5 tsk. | Salt |
0.5 spsk. | Fiskesauce |
0.5 stk. | Lime |
0.5 stk. | Hvidløgsfed |
2 spsk. | Ristede løg |
1 tsk. | Chilipulver |
75 gr. | Østershatte *eller anden svamp |
0.25 dl. | Vand |
2 spsk. | Soyasauce |
1 spsk. | Sesamfrø |
80 gr. | Risnudler |
10 stk. | Mynteblade |
1 spsk. | Vegetabilsk olie |
Trin 1
Sæt en gryde eller elkoger med vand over at koge til nudler.
Bland riseddike, 1 tsk sukker pr. person og saltet i en skål og rør indtil det er opløst.
Trin 2
Pres saften fra limen i en morter, tilsæt hvidløget og pres til det er opløst. Tilsæt 1/2 spsk. sukker pr. person og fiskesaucen og rør ligeledes indtil det er opløst.
Trin 3
Kog nudlerne som angivet på pakken. Skyl dem efterfølgende i koldt vand for at skylle stivelsen ud.
Trin 4
Varm en pande op ved høj varme. Tilsæt de ristede løg og steg dem under omrøring, indtil de er brune i overfladen. Krydr med salt, tag dem af varmen, tilsæt chilipulveret og gem til servering.
Trin 5
Skyl panden og varm den op igen ved høj varme. Riv svampene i mundrette stykker og steg dem i olien, indtil de får godt med farve.
Tilsæt lidt vand, soyaen og 2 tsk sukker pr. person. Lad væden reducere indtil det begynder at karamellisere og tilsæt derefter sesamfrøene.
Trin 6
Lav lange strimler af agurken med en alm. skræller og vend dem rundt i eddikelagen.
Trin 7
Læg nudlerne i en dyb tallerken og tilsæt nogle skefulde hvidløgsdressing. Anret agurkestrimlerne og de glaserede svampe henover og top med de ristede chililøg og mynteblade.
Madopskrifter der kan laves på under 20 minutter