Rød pesto

Sommer på dåse

Tid

15 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS5% af daglig mad-relateret maxudledning

Sommer på dåse

Navnet 'rød pesto' er egentlig noget vrøvl. Men denne pendant til pesto genovese er gør op for sit navnetyveri med sin gode smag.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
100 gr.Soltørrede tomater
2 spsk.Mandler
1 stk.Hvidløgsfed
0.5 stk.Rosmarinkvist
0.5 dl.Olivenolie
Del ingrediensliste

Forberedelse

Kom tomaterne i en beholder og overhæld dem med kogende vand (hvis der bruges tomater i olie, skal de blot drænes for olien – brug gerne olien til at justere pestoen med senere). Lad dem stå og trække i 10 min.

 

Forberedelse

Skyl rosmarinen, afdryp for vand og pil bladene fra stilken. Pil hvidløget.

Pestoen

Dræn vandet fra tomaterne og tilsæt mandler, hvidløg, rosmarinblade og halvdelen af olivenolien.

 

Pestoen

Blend pestoen i en blender, med en stavblender eller en food processor, indtil man har en grov pasta. Hæld resten af olien i og vend rundt med en ske.

Smages til med salt.

Servering

Spis f.eks den røde pesto med pasta og masser godt brød.