Rød pesto
Sommer på dåse
Sommer på dåse
Mængde | Ingrediens |
---|---|
100 gr. | Soltørrede tomater |
2 spsk. | Mandler |
1 stk. | Hvidløgsfed |
0.5 stk. | Rosmarinkvist |
0.5 dl. | Olivenolie |
Forberedelse
Kom tomaterne i en beholder og overhæld dem med kogende vand (hvis der bruges tomater i olie, skal de blot drænes for olien – brug gerne olien til at justere pestoen med senere). Lad dem stå og trække i 10 min.
Forberedelse
Skyl rosmarinen, afdryp for vand og pil bladene fra stilken. Pil hvidløget.
Pestoen
Dræn vandet fra tomaterne og tilsæt mandler, hvidløg, rosmarinblade og halvdelen af olivenolien.
Pestoen
Blend pestoen i en blender, med en stavblender eller en food processor, indtil man har en grov pasta. Hæld resten af olien i og vend rundt med en ske.
Smages til med salt.
Servering
Spis f.eks den røde pesto med pasta og masser godt brød.
Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.
Rødbede tonnato
Braiseret endive med honning og hasselnødder
© Planetarisk kogebog 2024