Strandkrabbe ramen
Måske verden lækreste uudnyttede resource
Måske verden lækreste uudnyttede resource
Kategorier:
Mængde | Ingrediens |
---|---|
1 dl. | Tare *https://planetariskkogebog.dk/opskrift/tare/ |
4 stk. | Soyasyltede æg *https://planetariskkogebog.dk/opskrift/soyasyltet-aeg/ |
2.5 kg. | Strandkrabber |
2.5 dl. | Piskefløde |
1 spsk. | Sort hvidløgsolie *https://planetariskkogebog.dk/opskrift/mayu-sort-hvidloegsolie/ |
3 stk. | Forårsløg |
400 gr. | Ægnudler |
Lav krabbesuppen
Hvis krabberne er levende, skal de aflives ved at flækkes på midten med en brødkniv mellem øjnene.
Skyl krabberne under koldt vand og overfør 4/5 af dem til en stor gryde (gem resten). Dæk krabberne med vand og få det op at koge. Lad vandet simre i 1 time og afskum overfladen løbende. Sigt kogevandet over i en ny gryde og kassér krabberne.
Hæld fløden i krabbesuppen og lad det reducere ned til det halve.
Smag suppen til med salt. Den skal være mere salt, end man normalt vil smage en suppe til, da nudlerne bliver kogt uden salt.
Snit forårsløget
Hak forårsløget i så tynde ringe som muligt, kom dem i en skål med vand og lad det stå på køl i et par timer, så vandet bliver koldt og forårsløget krøller op.
Steg strandkrabberne
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges resten af de flækkede krabber i lidt olie, indtil de får godt med farve. Ca. 30 sek. på hver side. Krydres med salt og peber.
Kog nudlerne
Kog nudlerne som angivet på emballagen i usaltet vand lige før servering.
Saml retten
Find din sorte hvidløgsolie og tare frem og halver et soyasyltet æg.
Kom et par spiseskefulde tare i bunden af en dyb skål og hæld den varme fond henover. Placér nudlerne i midten og anret ægget, krabberne og forårsløget henover. Toppes med hvidløgsolien.
Retter der kræver lidt ekstra tid, måske nogle specielle ingredienser og måske koster lidt mere på klimakontoen.