Strandkrabbe ramen

Måske verden lækreste uudnyttede resource

Tid

5 t.

Klimapåvirkning

0.9 KG CO2 PR. PRS64% af daglig mad-relateret maxudledning

Måske verden lækreste uudnyttede resource

I havene omkring Danmark alene lever der omkring 8.000 millioner strandkrabber. Krabberne er i stigende grad et problem for havmiljøet. Til denne opskrift bruger vi cirka otte krabber pr person. Det svarer at alle mennesker i hele verden kunne få 40 portioner ramen om året. Og det er altså kun ved at fange en tredjedel af den danske bestand. Denne fantastiske spise har et kæmpe miljømæssigt potentiale. Vi har lavet denne opskrift ifbm. et samarbejde med Space10 (https://space10.com) hvor vi udforsker forskellige veje til en grønnere kost.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 dl.Tare
*https://planetariskkogebog.dk/opskrift/tare/
4 stk.Soyasyltede æg
*https://planetariskkogebog.dk/opskrift/soyasyltet-aeg/
2.5 kg.Strandkrabber
2.5 dl.Piskefløde
1 spsk.Sort hvidløgsolie
*https://planetariskkogebog.dk/opskrift/mayu-sort-hvidloegsolie/
3 stk.Forårsløg
400 gr.Ægnudler
Del ingrediensliste

Lav krabbesuppen

Hvis krabberne er levende, skal de aflives ved at flækkes på midten med en brødkniv mellem øjnene.  

Skyl krabberne under koldt vand og overfør 4/5 af dem til en stor gryde (gem resten). Dæk krabberne med vand og få det op at koge. Lad vandet simre i 1 time og afskum overfladen løbende. Sigt kogevandet over i en ny gryde og kassér krabberne.

Hæld fløden i krabbesuppen og lad det reducere ned til det halve.

Smag suppen til med salt. Den skal være mere salt, end man normalt vil smage en suppe til, da nudlerne bliver kogt uden salt.

Du kan i princippet nøjes med dette step hvis du bare vil lave en lækker krabbebisque.

Snit forårsløget

Hak forårsløget i så tynde ringe som muligt, kom dem i en skål med vand og lad det stå på køl i et par timer, så vandet bliver koldt og forårsløget krøller op.

Steg strandkrabberne

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges resten af de flækkede krabber i lidt olie, indtil de får godt med farve. Ca. 30 sek. på hver side. Krydres med salt og peber.

Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på emballagen i usaltet vand lige før servering.

Saml retten

Find din sorte hvidløgsolie og tare frem og halver et soyasyltet æg.

Kom et par spiseskefulde tare i bunden af en dyb skål og hæld den varme fond henover. Placér nudlerne i midten og anret ægget, krabberne og forårsløget henover. Toppes med hvidløgsolien.