Vores bedste falafel opskrift

Med falafler er der ingen genveje

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS9% af daglig mad-relateret maxudledning

Med falafler er der ingen genveje

Rigtige falafler er knasende sprøde, super saftige og voldsomt aromatiske. Det er med god grund at de er blevet en af de mest populære retter fra mellemøsten i den vestlige verden. Men mange danskere har oplevet at deres falafler opløses i fritureolien eller bliver tørre og kedelige. Det skyldes som regel to faktorer som vi kommer ind på i denne opskrift. Opskriften giver ca. 3 falafler pr. prs.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
125 gr.Kikærter, tørrede
*Du kan også bruge favabønner eller en blanding af begge dele
2 stk.Hvidløgsfed
1 bdt.Persille
0.5 tsk.Salt
1 tsk.Spidskommen
1 tsk.Korianderfrø, hele
0.5 tsk.Kardemomme
0.5 tsk.Fennikelfrø, hele
0.5 gr.Bagepulver
5 dl.Fritureolie
Del ingrediensliste

Dagen før

Sæt kikærterne og/eller favabønnerne i blød i rigeligt vand dagen før.

Man kan ikke bruge kikærter fra dåse til falafler da disse er kogte. Kogte kikærter vil få falafelfarsen til at falde fra hinanden og kræve at man tilsætter mel som bindemiddel hvilket ikke er lækkert, så der er ikke nogen vej udenom at starte dagen før.

Hak kikærterne

Dræn kikærterne for vand og tør dem grundigt i et klæde.

Kom dem i en food processor (Ikke en blender) sammen med resten af ingredienserne på nær olien.

 

Hak ingredienserne, indtil de bliver helt finthakket, men ikke begynder at blive puréret. Man skal kunne samle en kugle, der kan bære sig selv (den vil være løs og krymle)

 

Sæt dejen på køl.

Hvis du ikke har en food processor kan du til nød bruge en stavblender eller en stor morter. Hvis du har god tid kan du også hakke dem meget fint med en kniv. Det vigtige er at ingredienserne bliver finthakkede men ikke purerede. 

Fritering

Hæld olien i en kasserolle og varm op ved middelhøj varme. Når olien sitrer omkring en tændstik er den varm nok.

 

Form kugler af falafler mellem to skeer og steg dem i ca. 1 minut, indtil de har fået godt med farve og er blevet sprøde.

Servering