Vores bedste falafel opskrift
Med falafler er der ingen genveje
Med falafler er der ingen genveje
Mængde | Ingrediens |
---|---|
125 gr. | Kikærter, tørrede *Du kan også bruge favabønner eller en blanding af begge dele |
2 stk. | Hvidløgsfed |
1 bdt. | Persille |
0.5 tsk. | Salt |
1 tsk. | Spidskommen |
1 tsk. | Korianderfrø, hele |
0.5 tsk. | Kardemomme |
0.5 tsk. | Fennikelfrø, hele |
0.5 gr. | Bagepulver |
5 dl. | Fritureolie |
Dagen før
Sæt kikærterne og/eller favabønnerne i blød i rigeligt vand dagen før.
Hak kikærterne
Dræn kikærterne for vand og tør dem grundigt i et klæde.
Kom dem i en food processor (Ikke en blender) sammen med resten af ingredienserne på nær olien.
Hak ingredienserne, indtil de bliver helt finthakket, men ikke begynder at blive puréret. Man skal kunne samle en kugle, der kan bære sig selv (den vil være løs og krymle)
Sæt dejen på køl.
Fritering
Hæld olien i en kasserolle og varm op ved middelhøj varme. Når olien sitrer omkring en tændstik er den varm nok.
Form kugler af falafler mellem to skeer og steg dem i ca. 1 minut, indtil de har fået godt med farve og er blevet sprøde.
Servering
Server f.eks falaflerne sammen med Hjemmelavede Chapati, Baba Ganoush, Hummus på hvide bønner, Harissa og Horiatiki eller Courgettesalat.
Klimavenlige hverdagretter med lavt CO2-aftryk og kort tilberedningstid.