aquafaba mayo (Vegansk mayonnaise)

Det er fuldstændig magisk at kikærtevand og olie bliver stift som mayonnaise.

Tid

15 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS31% af daglig mad-relateret maxudledning

Det er fuldstændig magisk at kikærtevand og olie bliver stift som mayonnaise.

Aquafaba betyder bønnevand og dets kemiske sammensætning kan i nogle tilfælde erstatte funktionen af æggehvider.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 dåsekikærtevand
*+ 1 spsk. kikærter
5 dl.Vegetabilsk olie
*cirka
1 spsk.Sennep
*fin
Del ingrediensliste

Reducer kikærtevandet

Kom væden fra kikærterne i en kasserolle og sæt det over høj varme. Lad væden reducere ned til det halve og kom efterfølgende på køl.

Blend mayonnaisen

Kom kikærtevandet i en blender sammen med kikærterne og sennepen (tilføj f.eks et revet fed hvidløg her, hvis du ønsker en aioli). Blend blandingen ved middel hastighed – væsken skal helst danne en lille hvirvel. Hæld olien i lidt efter lidt i små mængder i starten og langsomt øg doseringen. Sørg hele tiden for at olien bliver rørt ud i væsken før der doseres yderligere. Afhængigt af ens blender kan mayonnaisen ryge op af kanterne – i så fald er det vigtigt man undervejs slukker for blenderen og fører mayonnaisen ned i bunden igen. Tilsæt olien, indtil mayonnaisen bliver helt tyk og blenderen ikke længere kan få fat.

Spis f.eks som aioli til corn ribs.

Brug evt resten af kikærterne til en hummus.