Romesco

Denne dip er så fyldig at den næsten er et måltid i sig selv

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.1 KG CO2 PR. PRS9% af daglig mad-relateret maxudledning

Denne dip er så fyldig at den næsten er et måltid i sig selv

Sørg for at dække resten af din romesco med olie og gem den i et rent glas i køleskabet i mindst en uge.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
500 gr.Tomater
1 stk.Hvidløg
2 stk.Hele tørrede chilier
*Kan erstattes med chilipulver
5 spsk.Rasp
2 spsk.Hasselnødder
2 spsk.Mandler
1 dl.Olivenolie
0.5 spsk.Balsamico
Del ingrediensliste

Bagning

Forvarm en grill eller en ovn ved maksimum temperatur på varmluft med ovenvarme.
Skyl tomaterne, skær et kryds i toppen af dem og læg dem på et ildfast fad sammen med hele hvidløget.
Bages i ca. 15 minutter, indtil tomaterne har fået en branket overflade.

Chilien

Kom de tørrede chilier i kogende vand, og lad dem udbløde i 5 minutter. Dræn vandet fra og fjern stilkene (gem kogevandet).

Nødderne og raspen

Kom nødderne og raspen i en pande og varm op ved middel varme. Rist nødderne og raspen under omrøring i ca. 5-10 minutter, indtil de får en ensartet brun overflade.

Cremen

Kom alle ingredienserne i en blender og kør ved høj hastighed, indtil man har en fin homogen creme. Hæld evt. lidt af kogevandet fra chilien i, hvis ikke blenderen kan få fat.
Smag romescoen til med salt og peber.

Hvis man ønsker mere fart på krydringen, kan man med fordel tilsætte revet parmesan, hvidløg og tørrede krydderier.

Servering