Porre bhaji
Brug porrer til at lave store flotte og sprøde bhaji

Brug porrer til at lave store flotte og sprøde bhaji
Mængde | Ingrediens |
---|---|
2 stk. | Porrer |
300 gr. | Kikærtemel *Kan til nød erstattes med hvedemel |
1 gr. | Bagepulver |
1 tsk. | Ajavefrø, hele *Kan udelades |
2 dl. | Vand *ca. |
2 dl. | Fritureolie |
Flæk og salt porren
Flæk porren i 4 stykker på den lange led og halvér stykkerne på den korte led. Krydr porren med salt, så den kan blødgøres lidt.
Varm olien op
Kom olien i en pande og varm op ved middelhøj varme, indtil den bliver ca. 170 grader varm. Hvis olien bobler omkring en tændstik, når man stikker den i olien, er den varm nok. Hvis olien ryger, er den for varm.
Lav dejen
Bland kikærtemelet, ajavefrøene og bagepulveret sammen i skål. Hæld vand i under omrøring, indtil dejen får en konsistens ligesom en tyk pandekagedej.
Kom al porren i dejen og bland det godt sammen.
Friter porren
Saml porren i små kugler med hænderne, fritér dem i ca. 3 min., indtil de får en gylden overflade, og vend dem undervejs. Kom på en tallerken med fedtsugende papir.
Server f.eks med Hummus på hvide bønner, Baba Ganoush eller Verdens bedste chili sauce. Spis brød eller ris til hvis du vil have et helt måltid.

Overdådige, snaskede, smagfulde og nemme retter, kun lavet af planter

Escalivada
