Porre bhaji

Brug porrer til at lave store flotte og sprøde bhaji

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS16% af daglig mad-relateret maxudledning

Brug porrer til at lave store flotte og sprøde bhaji

Næsten halvdelen af den indiske befolkning er vegetarer. Det er derfor et af vores yndlingssteder at finde inspiration til lækre, kompromisløse plantebaserede retter. Bhaji er en fantastisk enkelt tilberedningsmetode og du kan lave dem med alt fra løg og porrer til kål eller kartofler.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
2 stk.Porrer
300 gr.Kikærtemel
*Kan til nød erstattes med hvedemel
1 gr.Bagepulver
1 tsk.Ajavefrø, hele
*Kan udelades
2 dl.Vand
*ca.
2 dl.Fritureolie
Del ingrediensliste

Flæk og salt porren

Flæk porren i 4 stykker på den lange led og halvér stykkerne på den korte led. Krydr porren med salt, så den kan blødgøres lidt.

Varm olien op

Kom olien i en pande og varm op ved middelhøj varme, indtil den bliver ca. 170 grader varm. Hvis olien bobler omkring en tændstik, når man stikker den i olien, er den varm nok. Hvis olien ryger, er den for varm.

Lav dejen

Bland kikærtemelet, ajavefrøene og bagepulveret sammen i skål. Hæld vand i under omrøring, indtil dejen får en konsistens ligesom en tyk pandekagedej.

Kom al porren i dejen og bland det godt sammen.

Friter porren

Saml porren i små kugler med hænderne, fritér dem i ca. 3 min., indtil de får en gylden overflade, og vend dem undervejs. Kom på en tallerken med fedtsugende papir.

 

Server f.eks med Hummus på hvide bønnerBaba Ganoush eller Verdens bedste chili sauce. Spis brød eller ris til hvis du vil have et helt måltid.