Selleripure

Hvis du tror du ikke er til selleri, så skulle du prøve at blende det med piskefløde.

Tid

30 min.

Klimapåvirkning

0.2 KG CO2 PR. PRS15% af daglig mad-relateret maxudledning

Hvis du tror du ikke er til selleri, så skulle du prøve at blende det med piskefløde.

Denne opskrift er fed om vinteren, hvor rodfrugterne er gode. Du kan skifte selleri ud med f.eks pastinak, jordskok, persillerod eller Skorzonnerod.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
1 stk.Knoldselleri
2 dl.Piskefløde
Del ingrediensliste

Forberedelse

Sæt en gryde med vand (uden salt) over at koge.
Skræl sellerien, skyl den og skær den i grove stykker. Kog stykkerne i ca. 15 min., indtil de er helt møre, når der trykkes på dem med en ske.

Puréen

Sigt vandet fra, og mos stykkerne i en blender, med et piskeris eller en stavblender, indtil mosen får en cremet konsistens. Hæld fløden i undervejs for at få den optimale konsistens. Mosen skal være lidt mere flydende, end hvis man lavede en kartoffelmos. Tilsæt evt. vand, hvis der ikke er nok fløde.
Smages til med salt.

Servering