Selleripure
Hvis du tror du ikke er til selleri, så skulle du prøve at blende det med piskefløde.
Hvis du tror du ikke er til selleri, så skulle du prøve at blende det med piskefløde.
Forberedelse
Sæt en gryde med vand (uden salt) over at koge.
Skræl sellerien, skyl den og skær den i grove stykker. Kog stykkerne i ca. 15 min., indtil de er helt møre, når der trykkes på dem med en ske.
Puréen
Sigt vandet fra, og mos stykkerne i en blender, med et piskeris eller en stavblender, indtil mosen får en cremet konsistens. Hæld fløden i undervejs for at få den optimale konsistens. Mosen skal være lidt mere flydende, end hvis man lavede en kartoffelmos. Tilsæt evt. vand, hvis der ikke er nok fløde.
Smages til med salt.
Servering
Spis f.eks selleripuréen sammen med smørpocheret torsk, stegt fasanbryst eller chili sin carne
Her finder du lækre og enkle vegetarretter hvor ingen vil spørge efter kødet.