Stegte ris med æg og grøntsager
Inspireret af japanske stegte ris (Yakimeshi)
Inspireret af japanske stegte ris (Yakimeshi)
Mængde | Ingrediens |
---|---|
4 dl. | Sushiris *Eller en tilsvarende mængde daggamle ris |
3.5 dl. | Vand |
4 stk. | Gulerødder |
1 stk. | Løg |
4 stk. | Forårsløg |
4 stk. | Hvidløgsfed |
2 spsk. | Sesamfrø |
4 stk. | Æg |
2 spsk. | Soyasauce |
Kog risene
Kom risene i en tykbundet, flad gryde med tætsiddende låg.
Hæld vand (ikke det afmålte) i risene i flere omgange, så du kan skylle stivelsen ud af risene. Risene må ikke knække, så undgå at røre for voldsomt. Skift vandet ca. 3 gange, indtil vandet begynder at blive klart.
Sigt vandet fra risene, og kom dem i gryden sammen med den afmålte mængde vand. Lad risene stå i blød i 10 minutter.
Sæt gryden over middelhøj varme i 10 minutter.
Skru ned på laveste blus, og lad det simre i yderligere 10 minutter.
Tag gryden af varmen, og lad risene trække 10 minutter med låg på.
Snit grøntsagerne
Hak gulerødderne, løget, forårsløgene og hvidløget fint. Gem lidt af den grønne del af forårsløget til topping.
Stegning
Varm en stor wok eller høj pande op ved middelhøj varme.
Steg risene i sesamolien under konstant omrøring, indtil riskornene har fået en glinsende overflade.
Overfør risene til et fad, kom de hakkede grøntsager i wokken, og steg under omrøring i ca. 5 minutter, indtil de er blevet
bløde.
Overfør grøntsagerne til fadet med ris, og skru wokken op på høj varme.
Når den er rygende varm, steges æggene i lidt olie som et spejlæg, så de puffer op og får godt med farve.
Vend spejlæggene om på den anden side, og hak dem i små stykker.
Kom risene og grøntsagerne i retten, og vend det godt rundt med sojaen.
Smages til med salt.
Hvis du vil servere retten som på billedet kan du komme en portion i en passende skål og vende den ud på en tallerken og toppe med de gemte forårsløg.
Denne ret er rigtig fin i sin enkelthed som et fuldt måltid, men kan evt. suppleres med grillede grønstager og fisk, chilisauce, Nam chim kai – sweet chili sauce eller en aquafaba mayo (Vegansk mayonnaise).
Retter der tilsammen kan udgøre en hyggelig menu eller kan serveres enkeltvis som tilbehør til andre retter.