Tabouleh

Hurtig opskrift på tabbbouleh der er klar på under 20 minutter

Tid

20 min.

Klimapåvirkning

0.4 KG CO2 PR. PRS29% af daglig mad-relateret maxudledning

Hurtig opskrift på tabbbouleh der er klar på under 20 minutter

Tabbouleh er en ret som stammer fra Levanten og typisk serveres som en del af mezze sammen med f.eks hummus, baba ghanoush, pitabrød mm. Men alene eller sammen med nogle grillede grøntsager og godt brød er det en velsmagende og hurtig hverdagsret.

Mængde

-+Personer
Mængde Ingrediens
140 gr.Bulgur
*2 dl
20 stk.Cherrytomater
1 bdt.Mynte
1 bdt.Persille
1 stk.Rødløg
2 stk.Grønkålsstilke
1 stk.Citron
1 dl.Olivenolie
4 stk.Løg
2 spsk.chiliolie
*el. tabasco
200 gr.Græsk yoghurt
2 tsk.Spidskommen, stødt
Del ingrediensliste

Tilbered bulguren

Sæt en gryde over at koge med dobbelt så meget vand som du har bulgur (F.eks 4 dl vand til 2 dl bulgur). Når vandet koger tilsættes bulguren. Lad simre i 2 minutter under låg. Sluk for varmen og lad trække i 10 minutter. Si evt overskydende vand fra og ko bulguren på et stort fad, hvor kornene kan adskilles.

Hak urterne

Hak tomater, mynten, persillen, rødløget og grønkålen, så fint du orker, og kom det på fadet med bulgur. Tilsæt revet citronskal, citronsaft og olivenolien. Rør det hele godt rundt, og smag til med salt og peber.

Steg løgene

Halvér de fire løg, og steg dem på skæresiden i en pande ved høj varme med et godt skud olie. Når de har fået lidt farve, kommes låg på, og de steges møre i ca. 5 minutter ved middel varme.

Rør yoghurten

Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt og spidskommen.

Servering