Tabouleh
Hurtig opskrift på tabbbouleh der er klar på under 20 minutter
Hurtig opskrift på tabbbouleh der er klar på under 20 minutter
Mængde | Ingrediens |
---|---|
140 gr. | Bulgur *2 dl |
20 stk. | Cherrytomater |
1 bdt. | Mynte |
1 bdt. | Persille |
1 stk. | Rødløg |
2 stk. | Grønkålsstilke |
1 stk. | Citron |
1 dl. | Olivenolie |
4 stk. | Løg |
2 spsk. | chiliolie *el. tabasco |
200 gr. | Græsk yoghurt |
2 tsk. | Spidskommen, stødt |
Tilbered bulguren
Sæt en gryde over at koge med dobbelt så meget vand som du har bulgur (F.eks 4 dl vand til 2 dl bulgur). Når vandet koger tilsættes bulguren. Lad simre i 2 minutter under låg. Sluk for varmen og lad trække i 10 minutter. Si evt overskydende vand fra og ko bulguren på et stort fad, hvor kornene kan adskilles.
Hak urterne
Hak tomater, mynten, persillen, rødløget og grønkålen, så fint du orker, og kom det på fadet med bulgur. Tilsæt revet citronskal, citronsaft og olivenolien. Rør det hele godt rundt, og smag til med salt og peber.
Steg løgene
Halvér de fire løg, og steg dem på skæresiden i en pande ved høj varme med et godt skud olie. Når de har fået lidt farve, kommes låg på, og de steges møre i ca. 5 minutter ved middel varme.
Rør yoghurten
Hæld yoghurten i en skål, og krydr med salt og spidskommen.
Servering
Kom løgene til en skål og krydr med salt, peber og evt. chiliolie. Server bulgursalaten med de stegte løg og yoghurt-dressingen.
Du kan også bruge denne opskrift som en del af et større festmåltid med f.eks grillede tomater på fetacreme, harissa, tomattærte, grøn pesto, hummus, og baba ganoush
Madopskrifter der kan laves på under 20 minutter